Over mij

Over Mij

profile photo vertical 1

Vinnie Ko verhuist in 2009 van Zuid-Korea naar Groningen om psychologie te gaan studeren. Na anderhalf jaar beslist hij om over te stappen naar wiskunde. Dat wordt in het Nederlands onderwezen. Dit bachelorprogramma rondt hij in twee jaar af, met zijn gepubliceerde scriptie over een wiskundige analyse van Nederlandse dialecten. Hierna verhuist Vinnie naar Utrecht om een master in statistiek te volgen.

In 2014 krijgt Vinnie zijn eerste baan als trainee actuaris in Amsterdam. Op zijn eerste werkdag loopt hij door het drukke Utrechtse centraal station. Voor Vinnie zich naar het perron begeeft, duwt hij eerst een enveloppe in de brievenbus. Een enveloppe met zijn oefencolumns, voorzien van het postadres van De Groene Amsterdammer. Kort daarna staat zijn eerste column op de website van De Groene Amsterdammer. Met veel enthousiasme en plezier schrijft hij over zijn ervaringen met de Nederlandse taal en cultuur.

In het najaar van 2016 verschijnt bij uitgeverij Podium zijn eerste boek Met hartelijke groente, een bundel met 31 van zijn columns uit de website van De Groene Amsterdammer, aangevuld met 29 nieuwe stukken.

Van 2016 tot 2020 neukte Vinnie mieren als promovendus bij de afdeling wiskunde van Universitetet i Oslo. Sinds 2018 woont hij in Denemarken, waar hij probeert ‘Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad‘ juist uit te spreken.